Genel Merkez Delegeleri

GENEL MERKEZ DELEGELERİ

(Ad Sırasıyla)

Prof. Dr. Ahmet SALTIK

1971'de Hacettepe Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladı, Halk Sağlığı dalında uzmanlaştı. Başhekimlik, Bölge Laboratuvar Müdürlüğü, işyeri hekimlikleri, muayenehane hekimliği yaptı. İngiltere ve ABD'de eğitim aldı. Sağlık Hukuku alanında uzmanlaştı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi; Türkiye'de tek “TIBBİYELİ + MÜLKİYELİ”dir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Başkanı, ADD Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, ADD Genel Başkan Yardımcısı (2004-2006) / Vekili görevlerinde bulundu. ADD Marmara Bölge Sorumlusu görevini üstlenerek Trakya’da çok sayıda ADD şubesinin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Uzmanlık alanında 320'yi aşkın bilimsel ürünü, kitap çevirisi, bölümleri vardır. Uzmanlık alanlarında yasal yetkili bilirkişidir. Tıp dışında 780'i aşkın “Aydınlanma” makalesi yazdı. Yurtiçi ve yurtdışında Şırnak, Silopi, Cizre, Van, Kars... dahil ülkemizin hemen her yerinde 1000'i aşkın “AYDINLANMA KONFERANSI” verdi; sırtında bilgisayarı ve yansıtıcısı ile... 300’ü aşkın radyo-TV konuşması ve çevrimiçi söyleşi/konferansa katıldı.

Türkiye'mizin Yüce Atatürk’ün açtığı ışıklı yolda sonsuza dek ilerlemesi için bilimsel akılcılıkla çaba göstermeyi, yaşamının başlıca ereği, keyfi ve sorumluluğu olarak algılıyor. Bilgisunar (“web”) sitesinde yazılarını, ders notlarını, etkinliklerini paylaşıyor (www.ahmetsaltik.net).

Prof. Dr. Ali ERCAN

1940’ta Konya’da doğdu. Anadolu’nun değişik yerlerindeki ilk ve ortaokul öğreniminden sonra 1958’de İstanbul’da Kuleli Askeri Lisesini bitirdi ve Kara Harp Okuluna girdi. 1970’te yüzbaşı rütbesinde kendi isteğiyle silahlı kuvvetlerden ayrılarak Almanya’ya gitti.

Köln Üniversitesinde fizik öğrenimi, Köln Üniversitesi Kolejinde matematik öğretmenliği yaptı. Jülich (Nükleer) Araştırma Merkezinde nükleer fizik dalında doktora yaptı ve 1986’ya kadar atom ve çekirdek fiziği alanında araştırıcı olarak çalıştı. Nükleer fizik konularında yurtiçinde ve yurtdışında yayınları bulunmaktadır.

1986’da Türkiye’ye döndü. Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda 10 yıl çalıştı. Radyasyon Fiziği Enstitü Müdürlüğü yaptı. İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde öğretim görevlisi olarak bulundu. 1997’de Kafkas Üniversitesinde Fizik Bölümü Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve 1999’da Milli Savunma Bakanlığı Teknik Danışmanlık görevlerinden sonra 2000’de Savunma Sanayi Müsteşarı olan Prof. ERCAN, 2004’te emekliye ayrıldı.

2006-2010 yılları arasında ADD Genel Merkez Yönetim Kurulunda, 2006-2008 döneminde ADD Genel Başkan Yardımcılığında, 2010-2014 arasında ADD Bilim Kurulu Başkanlığında bulundu. İngilizce, Fransızca ve Almanca bilen Prof. ERCAN’ın ilgi ve uzmanlık alanları: Nükleer Fizik; Enerji, Nükleer Enerji; İstatistik; Kamu Yönetimi.

Cefa SEFA

1958 doğumlu. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki astsubaylık görevine 1977’de Edirne’de başladı; bu görevi 2002’de Hakkâri’de bitti. 2005 sonunda İstanbul, İzmir ve Ankara’da küçük gruplarla başlayıp Tandoğan, Çağlayan ve Gündoğdu Meydanlarında milyonların buluşmasıyla noktalanan Biz Kaç Kişiyiz Platformunun Ankara ve İç Anadolu ayağının kurucularından biri olarak toplumsal ve siyasal çalışmalarda etkin yer aldı.

2008’den başlayarak CHP Çankaya İlçe Başkanlığının fotoğrafçılığını ve basınla ilgili etkinliklerini üstlendi. 2019’daki yerel yönetim seçimlerinde CHP listesinden Çankaya Belediye Meclisi Üyesi seçildi. Şu anda hem meclis üyeliği hem de CHP Çankaya İlçe Basın Sorumlusu görevlerini yürütmektedir.

Dr. Erdoğan KARAKUŞ

Muğla-Fethiye doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Fethiye’de tamamladı. 1964’te Hava Harp Okulundan mezun olduktan sonra uçuş okulunu bitirerek jet pilotu oldu. 1971’de Eskişehir İTİA İşletme ve Muhasebe Bölümünü bitirdi; Hava Harp Akademisinden 1976’da kurmay subay olarak mezun oldu. 1980’de Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdikten sonra 1985’te ABD’nin en üst düzey askeri eğitim merkezi olan Hava Harp Kolejinden mezun oldu.

1985-1988 arasında Hava Harp Akademisinde öğretim üyeliği, 1988-1990 arasında Londra kıdemli askeri ataşeliği yaptı. Filo komutanlığı ve üs komutanlığı görevlerinde bulundu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora yaparak “Tarih Doktoru” unvanını aldı. 2000 yılında başlayan Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı görevi sırasında 2001’de Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanlığını da yürüttü. Aynı yıl korgeneralliğe yükselerek Hava Lojistik Komutanlığına, 2003 Ağustosunda Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığına atandı.

TESUD Genel Başkanlığı ve ADD Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan KARAKUŞ’un siyaset-politika, tarih, Türkiye ve Cumhuriyet tarihi konularında kitapları vardır.

Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ

1949’da Sarıkamış’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde gördüğü eğitimin ardından aynı kurumda Radyoloji Bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1968 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Demokrat Derneği'nde başladığı siyasi yaşamını, 1969'da CHP Çankaya İlçe Gençlik Kolunda, 1970'te CHP Ankara İl Gençlik Kolunda, 1972'de Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonunda sürdürdü. 1974'te CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine ve genel sekreterlik görevine seçildi. 1977'de CHP ve Ankara Belediyesi tarafından 250 mahallede yürütülen hizmetlerin eşgüdümünü üstlendi. 2004-2009 yılları arasında Çankaya Belediyesi Başkanlığı, 2010-2012 döneminde ADD Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

Rafet ASLANTAŞ

1968’de doğdu. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesinde yaptıktan sonra 1990’da Kara Harp Okulu Yönetim ve Organizasyon bölümünden topçu subayı olarak mezun oldu. Yüksek lisansını Atatürk Üniversitesi İşletme/Yönetim Organizasyon bölümünde yaptı. 2014’e dek Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlik ve karargâhlarında, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde karargâh ve kurumlarda görev aldı. Meslek yaşamında görevine yönelik çok sayıda eğitim ve kurs aldı; güvenlik, strateji ve koordinasyon alanlarında ülkesini temsilen çeşitli etkinlik ve toplantılara katıldı.

2014’te kendi isteğiyle kıdemli albay rütbesinden emekli oldu. 2015 Kasımından bu yana kurucularından olduğu Anka Enstitüsü Başkanlığı görevini yürütmektedir. Uzmanlık ve ilgi alanları: Uluslararası İlişkiler, Güvenlik ve Savunma Yönetimi, İstihbarat, Organizasyon ve Sistem Oluşturma ve Yönetimi, Strateji Geliştirme ve Danışmanlık.

Şengül CAN

1966’da İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaokulu Kırklareli'nde, lise öğrenimini Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. 1996’da Anadolu Üniversitesi Hemşirelik bölümünü, 2006’da aynı üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Halen Kırklareli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans yapmakta.

Sağlık alanında Ankara Numune Hastanesinde 22 yıl çalıştı; bu süre içerisinde Numune Hastanesi Özel Servis Başhemşireliği görevini üstlendi. Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığının ortak projesi kapsamında gönüllü HIV danışmanlığı yaptı, bulaşıcı hastalıklar konusunda toplumsal bilinçlenme sağlanması için birçok organizasyonda yer aldı; aynı zamanda ilkyardım eğitici eğitmeni.

Türk Hemşireler Derneği’nde iki dönem yönetim kurulu üyeliği, bir dönem denetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1996’dan beri üyesi olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesinin 2018-2020 döneminde şube başkanlığını yaptı.