7 Eylül 2023 Perşembe

Burs Başvuruları 2023 - 2024

 ADD Çankaya Şubesi'nin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı burs başvurularıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.



 

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ


Burs Başvuruları:
10 Eylül - 1 Ekim 2023


Değerlendirme ve Görüşme (Mülakat):
3 - 14 Ekim 2023


Sonuçların Açıklanması:
20 Ekim 2023

GENEL BİLGİLER VE BAŞVURU KOŞULLARI

  1. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde “Lise Bursu” verilmeyecektir. Burs başvuruları “Üniversite Lisans Eğitimi Bursu” ile sınırlıdır. Lisans Bursu başvurusu yapan ve başvurusu olumlu sonuçlanan öğrencilere Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çankaya Şubesi tarafından “Eğitim Bursu” verilir.

  2. ADD Çankaya Şubesinin “Üniversite Lisans Eğitimi Bursu”na Ankara'daki devlet üniversitelerinin öğrencileri ile Ankara'daki vakıf üniversitelerinde tam (%100) burslu olarak öğrenim gören öğrenciler başvurabilir.

  3. Burslar karşılıksız olup bir öğretim yılı için geçerlidir. Burs tutarı aylık 700 TL'dir. Kasım-Haziran ayları arasında (9 ay) her ayın ilk haftasında ödenir.

  4. KYK bursu, KYK kredisi ve/veya diğer vakıf ve kuruluşlardan burs alan öğrenciler, burs başvurusu yapabilirler.

  5. Aynı aileden birden fazla kişiye aynı anda burs verilmez.

  6. Vakıf üniversitesi (tam burslu öğrenciler hariç), açık öğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri burslarımızdan yararlanamaz. Vakıf üniversitelerinde öğrenim gören ve tam (%100) burslu okuma hakkını yitiren öğrencilerin bursları kesilir.

  7. Derneğimizden burs almaya hak kazanan öğrenciler, burs koşullarını kabul ederek burs almaya başlar. Bursiyerlik koşullarına aykırı hareket ettiği belirlenen öğrenciler, haklarında yapılacak her türlü işlemin sorumluluğunu alır ve gerekli görülen hallerde, Burs Başvuru Formunda ya da beyan edilen belgelerdeki bilgilerin araştırılmasını ve kullanılmasını kabul eder.

  8. Üniversite öğrenimi devam ederken yıl yitirmeden başka bir üniversiteye yatay geçiş yapanların bursları, geçiş yaptıkları üniversitenin, o öğretim döneminde burs verileceği açıklanan üniversiteler arasında olması koşulu ile devam eder. Yıl yitirenler yatay geçiş öncesindeki süreleri kadar burs alırlar.

  9. Doğal afet, kaza, sağlık vb. istem dışı olay ve sorunlar nedeniyle bir öğretim yılında başarısız olan öğrencilerin burs ödemelerinin devamına Yönetim Kurulu tarafından karar verilir. Böyle bir sorun yaşayan öğrencilerin durumlarını belgelemeleri ve yazılı olarak başvurmaları zorunludur. 

  10. Bursiyerler, öğrenimleri ile ilgili okul ve/veya bölüm değişikliği; geçici olarak yurtdışına çıkma, öğrenime devam edememe gibi durumları; adres, telefon, e- posta adresi vb. değişiklikleri en kısa sürede Dernek yönetimine bildirmek zorundadır.

  11. Eksik veya yanlış bildirimde bulunan, kayıt donduran, eksik belgelerini tamamlamayan, disiplin cezası alan, hüküm giydiği saptanan öğrencilerin bursları kesilir ve gerekirse kendilerinden o tarihe kadar yapılan ödemeler yasal yollara başvurularak geri istenir.

  12. Burs başvurusu ve burs ödemelerinde Atatürkçü Düşünce Derneği Burs Yönergesi esas alınır.

  13. Burs başvurusu için Başvuru Formu doldurulup imzalanmalı, aşağıdaki belgelerle birlikte ADD Çankaya Şubesine e-postayla gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir. (Belgeler e-Devlet üzerinden alınabilir ya da taranarak elektronik dosya olarak gönderilebilir.)

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

  1. Başvuru Formu. [Aşağıdaki bağlantıdan indirilip doldurulacak, fotoğraf yapıştırılacak ve imzalanacaktır. Taranmış elektronik dosya (pdf, jpg, png) olarak gönderilebilir.]
  2. Öğrenci Belgesi / (Üniversiteye yeni başlayanlar için) Yerleştirme Belgesi
  3. Ara sınıflar için transkript.
  4. Kimlik (nüfus cüzdanı) fotokopisi.
  5. Anne-Baba maaş bordrosu ya da SGK kaydı.
  6. Yurtta kaldığınızı ya da evde (kirada) oturduğunuzu gösterir belge.

* * *

ADD Çankaya Şubesi Burs Başvuru Formu: Burs Başvuru Formu

ADD Burs Yönergesi: ADD Burs Yönergesi

* * *

E-posta: addcankaya06@gmail.com

Şubemizin çalışma gün ve saatleri:
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi saat 12.00-16.00 

İletişim:
Ayhan Çorakçı - Tel.: 0 532 334 72 90